16/03/2007

MSN-groep na bericht over 'Child Focus' gesloten (1)


Image Hosted by ImageShack.us

Een medewerker van het MSN Groups Support Team van Microsoft heeft zopas medegedeeld dat de MSN-groep FondationPrincessedeCroy voorgoed gesloten is en beweert niet te weten wat er met de groep gebeurd is.

De groep werd echter gesloten nadat er op de groep een bericht verscheen over mogelijke wanpraktijken van het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen 'Child Focus' in verband met de financiering van bepaalde projecten die deel uitmaken van het Daphne programma van de Europese Unie (zie het voorgaande bericht)....

-------------------------

----- Original Message -----
From: MSN Groups Customer Support
To: Pcesse de Croÿ
Sent: Friday, March 16, 2007 6:35 PM
Subject: RE: SRX1031597141ID - Le service ne fonctionne pas

Mme/Mlle de Croÿ,

Merci d’utiliser le service de Support de MSN Groupes. Nous vous remercions de l'intérêt que vous portez à nos services.

Nous regrettons d'apprendre que vous rencontrez des difficultés avec votre groupe http://groups.msn.com/fondationprincessedecroy/. Sachez que nous comprenons l’importance des inconvénients occasionnés et que nous sommes là pour vous aider à les résoudre.

Chaque groupe est supprimé de MSN uniquement après 120 jours d'inactivité si son animateur n'a répondu à aucun message de notification qui lui a été adressé ou si le contenu du groupe contrevient aux règles du Code de conduite. L'animateur d'un groupe peut supprimer celui-ci à tout moment, quelle qu'en soit la raison.

Nous ne pouvons pas déterminer pourquoi le groupe a été supprimé, mais sa suppression est définitive, même si elle est due à une erreur accidentelle de l'animateur.

Nous espérons que vous pourrez trouver ou créer un groupe conforme au Code de conduite qui corresponde à vos besoins.

N'hésitez pas à nous contacter de nouveau si vous désirez plus d'information. Sachez que nous sommes toujours à votre entière disposition.

N’oubliez pas que MSN Groupes dispose d’une aide en ligne exhaustive. Pour plus d'informations sur les fonctions et l'utilisation du service, et pour trouver des réponses à vos questions, cliquez sur le bouton « Aide » disponible en haut de chaque page MSN Groupes.

Sincères salutations,

Rodrigo
Support de MSN Groupes

----------------

--- Original Message ---
From : "Pcesse de Croÿ"
Sent : Friday, March 16, 2007 7:25:39 AM UTC
To : "MSN Groups Customer Support"
Subject : Le service ne fonctionne pas

Bonjour,

Mon groupe est http://groups.msn.com/fondationprincessedecroy/

Je vois qu'il a été désactivé pour des raisons administratives. J'imagine une erreur. Pourriez vous le réactiver.

Jacqueline de Croÿ


Brussel, 16.3.2007 - Wie de MSN-groep FondationPrincessedeCroy wil bezoeken, krijgt het volgende te lezen: 'Ce groupe n'est pas disponible'. 'Ce groupe a été désactivé à des fins administratives.'

De maatregel heeft vermoedelijk te maken met een bericht dat enkele dagen geleden op de nieuwsgroep verscheen. Daarin staat namelijk dat de redactie van een Roemeense krant op 18.1.2007 het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen 'Child Focus' contacteerde. De krant stelde zich vragen over het feit dat Child Focus verschillende Roemeense verenigingen vernoemde in verband met een door het Daphne programma van de Europese Unie gefinancieerd project. De betrokken Roemeense verenigingen werken immers helemaal niet rond kinderverdwijningen en wisten ook niet dat Child Focus hen voor een project had opgegeven.

Op 31.1.2007 antwoordde Child Focus dat enkel Salvati Copiii, de Roemeense vertegenwoordiger van de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen waarvan het secretariaat zich in de kantoren van Child Focus in Brussel (België) bevindt, een kleine subsidie van 1000 Euro vanwege allerlei vertalingswerk had ontvangen.

Op 13.3.2007 publiceerde Prinses de Croÿ haar bericht over deze zaak waarbij zij de titel 'Aide fictive aux enfants disparus' ('Fictieve hulp aan verdwenen kinderen') van het artikel in de Roemeense krant gebruikte.

Het bericht sloeg blijkbaar in als een bom want heel wat Europese verenigingen en Europese parlementsleden stellen zich nu vragen over de wijze waarop de projecten door Daphne goedgekeurd worden.

Op 16.3.2007 bleek de MSN-groep 'FondationPrincessedeCroy' niet langer meer toegankelijk te zijn voor het publiek en kregen de bezoekers van de nieuwsgroep in een MSN-boodschap te lezen dat de groep 'niet langer beschikbaar en omwllle van administratieve redenen gedesactiveerd was'.
Het gaat hier dus blijkbaar om de zoveelste censuurmaatregel van de Belgische overheid.

Enkele maanden geleden verdwenen er na de openbare steunbetuiging van de RTBF-journalist José Dessart aan Morkhoven-activist Marcel Vervloesem, honderden berichten en foto's van de MSN-groep FondationPrincessedeCroy.

Er werd toen klacht ingediend bij MSN en het grootste gedeelte van de berichten en foto's werden na enkele weken teruggeplaatst.

Kort nadien verdwenen echter de skynetblogs 'Doofpot Justitie' en 'Slachtoffers Justitie' voor een 10-tal dagen van het Internet. Dat gebeurde nadat een zekere Piet S. die enkele jaren geleden reeds de website van de Stichting Prinses de Croÿ na een klacht bij de Canadese provider Bravenet inzake 'opmerkingen over de Belgische Staatsveiligheid' van het Internet liet halen, er zich bij het Skynet Blogteam over had beklaagd dat zijn 'privacy door de vermelding van zijn naam (Piet S.) geschonden' was.

http://groups.msn.com/FondationPrincesseDeCroy
http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven

20:33 Écrit par Jacques dans Général | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.