11/02/2007

Verkrotting: brief aan Minister Keulen

 

Verkrotting: brief aan Minister Keulen

Image Hosted by ImageShack.us
Minister Marino Keulen


Brussel, 12.2.2007

Minister Marino Keulen - Woonbeleid

Excellentie,

Betreft: Woonbeleid en Immoboliënpraktijken te Brussel

Op 9.11.2006 zond ik U een brief (zie bijlage) in verband met de verkrotting van het historisch huis in de Faiderstraat n° 10 te Sint-Gillis.

De verkrotting ontstond omdat de door de vrederechter aangestelde syndicus gedurende twee jaar lang 'vergat' om de waterinfiltratie doorheen het dak tegen te gaan omdat hij uiteindelijk alleen maar aandacht bleek te hebben voor het terras dat de bovenbuur op het dak wilde laten aanleggen.

Onlangs kwamen de Diensten Urbanisme en Hygiëne van Sint-Gillis en de Dienst Monumenten en Landschappen die de voorgevel van het huis hadden geklasseerd, een kijkje nemen in het huis.

Zij stelden de verkrotting vast alhoewel de syndicus die door de vrederechter van Sint-Gillis zopas voor een periode van 5 jaar werd herbenoemd, na zijn herbenoeming nog snel de opdracht had gegeven om werken aan de trapzaal op te starten.

De diensten stelden daarbij vast dat de toelating tot het aanleggen van het terras sinds 5 jaar verlopen was alhoewel zowel de syndicus als de vrederechter de toelating hadden gegeven om tevens op de kosten van de mede-eigenaars van het huis, met de werken aan het terras te beginnen.

Er is thans een juridische procedure lopende in deze zaak.

Ik weet dat u zich als minister niet in gerechtelijke procedures mag mengen en ik verwacht van U dus ook geen tussenkomst in gerechtszaken.

Toch had ik graag een antwoord gehad op de volgende vraag: Welke maatregelen denkt U als Minister die bevoegd is voor Woonbeleid te nemen om te voorkomen dat een immobiliënmaatschappij of wie dan ook, een huis om één of andere reden laat verkrotten ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met de meeste hoogachting,

Jan Boeykens
Arsenaalstraat 5/14
2000 Antwerpen
(http://groups.msn.com/Woonbeleid-PolitiqueDuLogement)


Bedankt voor uw reactie!
We zullen uw vraag spoedig beantwoorden.

http://www.marinokeulen.be/index2.php

14:50 Écrit par Jacques dans Général | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.