10/02/2007

Vrederechter wil slaapkamers met zwembad


Image Hosted by ImageShack.us

Brussel, 10.2.2007 - Ben nog altijd ziek van in een kamer te moeten slapen waarin soms 50 liters water drupten omdat de door de vrederechter van Sint-Gillis aangestelde syndicus naliet om iets tegen de waterinfiltratie te doen.
Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat de vrederechter van Sint-Gillis die syndicus nog eens voor 5 jaar aanstelde terwijl het dak naast de slaapkamer op instorten staat en er daar nu regelmatig zelfs 200 liters water binnendruppen. Dat kan men toch niet direct als het resultaat van een 'goed beheer' zien, zou ik zeggen ! Maar ja, misschien regent het bij die vrederechter en die syndicus ook regelmatig binnen.

Dat de vrederechter van Sint-Gillis met de door hem aangestelde syndicus voor het dakterras kozen dat de advocaat van hierboven wou aanleggen terwijl de toelating voor de aanleg ervan volgens de Dienst Urbanisme van Sint-Gillis, reeds vijf jaar geleden verstreken blijkt te zijn, is natuurlijk een andere zaak. Dat bewijst dat zij hun dossier niet kennen.

Vandaag werd ik om 4 uur 's nachts op de kamer waar ik thans logeer (de slaapkamer diende ontruimd te worden) wakker doordat de bovenbuur met veel lawaai meubels aan het verplaatsen was. Het plafond en alles wat er in de kamer staat, begon daarvan te rinkelen en te daveren.
Aan het gelach van een vrouw te horen, was hij niet de enige die zich amuseerde.

Enkele dagen geleden werd ik ook al op die manier gewekt.
De eerste keer dacht ik dat onze bovenbuur was opgestaan om naar zijn werk te gaan maar de meeste advocaten hebben nu niet direct de gewoonte om reeds om 4 uur 's nachts naar het gerechtshof te gaan.

Terwijl er aan het dak gedurende twee jaar niets werd gedaan en het blijkbaar rustig mocht instorten op voorwaarde dat de advocaat van hierboven zijn dakterras op de kosten van de mede-eigenaars mocht laten aanleggen, is men nu al een week lang de trapzaal aan het schilderen want de advocaat van hierboven wilde voor zijn 'loft' niet alleen een luxueus dakterras maar ook een piekfijn en wit geschilderde trapzaal met trappen die zodanig vernist zijn dat men er bijna van kan eten.
De kosten ervan (10.324 Euro) worden dank zij de syndicus die aan dit soort werken een absolute prioriteit verleent, grotendeels door de mede-eigenaars betaald.

De syndicus heeft intussen een kwade brief naar de burgemeester van Sint-Gillis geschreven waarin hij de Diensten Urbanisme en Hygiëne van Sint-Gillis verwijt dat zij zich 'partijdig' opstellen. De man heeft zelfs het lef gehad om in zijn brief te stellen dat Mme de Croÿ die hij een 'criminele' noemt, 'geen bescherming van haar dak wilde'.
Volgens mij gelooft die syndicus nog altijd dat er van waterinfiltratie geen sprake is en dat Mme de Croÿ gewoon een paar openlucht-zwembaden in haar kamers wilde hebben.
Op die manier kan men natuurlijk alles uitleggen. Waarom zou men nog een dak boven zijn hoofd willen terwijl het veel gezonder is om in de buitenlucht te slapen ? Wakker worden tengevolge van een flinke regenbui en dan een frisse duik nemen in het openluchtzwembad naast zijn bed, is een luxe die niet iederéén die in een historisch huis in Brussel woont, zich kan veroorloven...

Heb zopas gemerkt dat men de foto's van het half ingestorte dak van deze nieuwsgroep heeft gehaald. Daar lig ik nu niet bepaald wakker van. Zolang de vrederechter van Sint-Gillis en de door hem aangestelde syndicus 's nachts niet bij mij in bed kruipen zodat ik verplicht wordt om terug naar die ziekmakende slaapkamer te verhuizen, is het voor mij allemaal dik in orde.

Jan Boeykens
Moderator
http://groups.msn.com/Woonbeleid-PolitiqueDuLogement

Image Hosted by ImageShack.us


- Nationaal Informatie Centrum voor Mede-eigenaars vzw: http://www.nicm.be/start.asp
- Centre National d'Information pour Copropriétaires asbl: http://www.cnic.be/start.asp

Dag van de Mede-eigenaar - Symposium vrijdag 30 maart 2007
Journée du Copropriétaire - Colloque vendredi 30 mars 2007
Salle "Eugène Dupréel", l'ULB à Bruxelles
Université Libre de Bruxelles, Institut de Sociologie, 44, avenue Jeanne à 1050 Bruxelles

Info: http://www.dagvandemede-eigenaar.be/

10:02 Écrit par Jacques dans Général | Lien permanent | Commentaires (1) |  Facebook |

Commentaires

Minister Marino Keulen Ik pikte vandaag nog de onderstaande uitspraak op van de Vlaamse Minister van Woonbeleid Marino Keulen (VLD) en ik ben benieuwd in hoeverre hij het 'betaalbaar wonen' zal kunnen realiseren.

------

De gemeente is de regisseur van het Woonbeleid

'Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen was “het betaalbaar wonen” een belangrijk thema. Alleen al
deze vaststelling bewijst dat bij het opstellen van de Vlaamse Wooncode in 1997 de juiste visie
ontwikkeld werd om de gemeenten de rol toe te bedelen van regisseur van het lokaal woonbeleid. De
Vlaamse regering engageerde zich in haar regeerakkoord 2004-2009 om de gemeenten op een
positieve manier te stimuleren om deze taak echt op te nemen, samen met alle publieke en private
actoren. Het blijft immers onverminderd duidelijk dat de inbreng van de gemeente onontbeerlijk is om
te kunnen komen tot een reëel antwoord op de lokale woonbehoeften; een antwoord dat tegelijk
optimaal afgestemd is op de veelheid aan noden en initiatieven op allerlei andere vlakken
(Stedenbeleid, Welzijn, …).'

Minister Marino Keulen

Écrit par : woningexpert | 11/02/2007

Répondre à ce commentaire

Les commentaires sont fermés.