01/02/2007

Monumentenzorg-Woonbeleid-Justitie


Image Hosted by ImageShack.us

Brussel,1.2.2007 - Ik ben gedurende de laatste 20 jaar nog nooit zo ziek geweest.

Toen Jacqueline (Prinses Jacqueline de Croÿ, voor 60% eigenaar van het historische 'Hotel Goblet') 7 dagen geleden doodziek werd en begon te hoesten tot zij er bijna bij neerviel, dacht ik bij mezelf 'Och een simpel griepje. Het komt door de astma dat haar hoestbuien zo hevig zijn'.

Nu dat ik echter zelf gedurende twee dagen lang de longen uit mijn lijf heb moeten hoesten en thans met voortdurende hoestbuien en hooikoortsachtige aanvallen kamp, begin ik mij vragen te stellen.

Van de 3.000 liters water die gedurende de twee voorbije jaren door het dak drupten en die ik met emmers heb moeten wegdragen, ben ik zeker niet ziek geworden. Werken is gezond en een beetje fysieke inspanning kan nooit geen kwaad.

Ik herinner mij nog wel dat ik tien dagen geleden enkele koortsachtige dromen heb gehad alhoewel daar geen specifieke droombeelden bij te pas kwamen. Enkele dagen later werd Jacqueline doodziek.Gezien er in haar slaapkamer gedurende het voorbije jaar ook al enkele honderden liters water binnendrupten en de lakens in haar kasten van de vochtigheid beschimmelen terwijl er toch een verwarming opstaat, zorgde ik ervoor dat zij op de zetel van ons secretariaat kon overnachten terwijl ikzelf in de slaapkamer sliep. 'Ik had daar met mijn ijzersterk gestel geen last van', dacht ik.
Enkele dagen later werd ik dan zelf zwaar ziek en begreep ik dat we de slaapkamer moesten ontruimen.
Als door het vocht in een kamer de lakens en leren schoenen beschimmelen, de verf van het plafond en de muren bladdert, de kalkbezetting van de muren op een kankerachtige manier opzwellen, de houten meubels en de vloer met paddestoelachtige fenomenen overwoekerd worden enz., dan is het immers duidelijk dat het overnachten in dergelijke kamer niet gezond kan zijn.

Waarom de door de vrederechter aangestelde beheerder die als een 'goede vader des huizes' over de gezondheid van het huis en haar bewoners moet waken, nooit op het simpele idee gekomen is om het dak tegen waterinfiltratie te beschermen om aldus de complete vernietiging van de twee kamers onder het dak tegen te gaan, begrijp ik niet.
Ik begrijp ook niet waarom de vrederechter op de zitting van 16.1.07 geen oog wilde hebben voor de foto's waaruit blijkt in welke erbarmelijke staat een gedeelte van het gebouw zich thans bevindt.
Dat de vrederechter in zijn vonnis van 25.1.07 tenslotte zei dat men de beheerder 'niets kon verwijten' en dat hij daarom beslist had om de beheerder voor een periode van 5 jaar te herbenoemen, bewijst dat er iets grondig fout loopt in deze zaak.

Het verhaal dreigt trouwens nog ingewikkelder te worden.

Op 29.1 jl. werd ik wakker door allerlei geklop en geboor.
Ik keek met een suffe, koortsige kop en vergezeld van een flinke hoestbui door het raam en zag dat er een aantal gemeentearbeiders de overkant van de straat aan het opbreken waren.
Toen ik naar beneden ging om de post op te halen, zag ik dat de inkomhal in een kleine bouwwerf veranderd was. Twee mannen die op een stelling stonden, vertelden mij dat zij 'in opdracht van hun onderneming werkten'.

Drie dagen nadat hij door de vrederechter herbenoemd werd (of misschien voordien al), had de beheerder blijkbaar de opdracht gegeven om de inkomhal en de trapzaal van wat verse pleister en een nieuwe laag verf te komen voorzien. Hij was blijkbaar vergeten om Jacqueline die, zoals reeds gezegd voor 60% mededeigenaar is van het gebouw, hiervan te verwittigen.

Dat de beheerder de inkomhal en trapzaal nu laat herpleisteren en schilderen terwijl een gedeelte van het huis al twee jaar lang staat te verkommeren en te vergaan, is weer zoiets wat totaal onbegrijpelijk is.
Wil men de bezoekers van het huis misschien laten geloven dat al die verhalen en foto's over lekkende daken slechts verzinsels zijn en dat de beheerder goed werk levert ?

Zo, dat was het voor vandaag.
Ik zag zopas dat het kinderzwembadje en de grote plastieken vuilnisemmer op de kamers onder het dak, opnieuw met water zijn volgelopen.
Dat wordt dus 120 liter hoestend en puffend waterdragen geblazen.

Jan Boeykens
Moderator http://groups.msn.com/Woonbeleid-PolitiqueDuLogement

Image Hosted by ImageShack.us


- Nationaal Informatie Centrum voor Mede-eigenaars vzw: http://www.nicm.be/start.asp
- Centre National d'Information pour Copropriétaires asbl: http://www.cnic.be/start.asp

Dag van de Mede-eigenaar - Symposium vrijdag 30 maart 2007
Journée du Copropriétaire - Colloque vendredi 30 mars 2007
Salle "Eugène Dupréel", l'ULB à Bruxelles
Université Libre de Bruxelles, Institut de Sociologie, 44, avenue Jeanne à 1050 Bruxelles

Info: http://www.dagvandemede-eigenaar.be/

17:18 Écrit par Jacques dans Général | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.